sunnuntai 25. elokuuta 2013

8:Croissantit

Vaikeinta reseptissä oli se että piti käyttää ainoastaan puolikas muna taikinaan. Vahingossa hulautin kokonaisen munan siihen ja varmaan siksi taikinasta tuli niin tahmea. Se ei millään halunut irrota sormista. Lopputulos oli maukkaat croissantit jotka näyttivät eniten epämuodostuneilta sämpylöiltä. ;)


8 kpl.
 Kesto: n. tunti

Ainekset:
1 1/2dl vettä tai maitoa
30g hiivaa
1/2 munaa
1/2tl suolaa
75g margariinia
n.5dl jauhoja
sivelyyn:
1/2 munaa

Ohjeet:
Murenna hiiva kädenlämpöisessa maidossa ja sekoita kunnes hiiva on liuennut siihen. Sekoita joukkoon suola, puolikas muna ja jauhot. Säästä toinen puolikas munasta sivelyyn. Työstä pehmeä voi taikinaan. Vaivaa taikinaa alustalla hyvin. Kauli taikina isoksi pyöreäksi levyksi ja jaa se kahdeksaan "pizzapalaseen" veitsellä. Pyöritä palaset croissanteiksi aloittaen leveästä kohdasta. Anna croissanttien kohota kunnolla Lämpimässä paikassa ilman vetoa. Laita uuni 250 asteelle. Sivele croissanttien päälle muna ja laita ne uuniin 10 minuutiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...