tiistai 4. kesäkuuta 2013

Raparperisorbetti

Raparperisorbetissa on raikas maku ja se maistuu hyvin helteisellä päivällä. Äitini mielestä sorbetti sopi hyvin nougat-jäätelöt kanssa. Reseptin  löysin Yhteishyvän Ruoka-lehdestä.

4 annosta
Ainekset:
2 raparperin vartta
1dl vettä
1dl tomusokeria
2 kanamunanvalkuaista

Ohjeet:
Huuhtele, kuori ja paloittele raparperit. Keitä raparperipaloja, vettä ja 1/2dl tomusokeria mutama minuutti.  Soseuta tasaiseksi. Nosta seos jäähtymään pakastimeen. Seoksen pitää olla täysin kylmä ennen sorbettiin lisäämistä. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää loppuvaiheessa joukkoon loppu tomusokeri. Kääntele joukkoon raparperisose. Kaada seos teräskulhoon ja nosta pakastimeen peitettynä. Anna pakastua ensin tunnin ajan. Sekoita ja toista puolen tunnin välein muutama kerta, kunnes seos on jähmettynyttä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...