maanantai 8. heinäkuuta 2013

Raparperimehu

 Mehu oli hyvää ja maistuu ihanan raikkaalta. Isäni pyysi minua tekemään vielä yhden satsin mutta saa nähdä jos jaksan. ;) Reseptikin on helppo.
Lähde: ruokala.net


Ainekset:
  • 2 l (1 kg) raparperia
  • 1 sitruuna viipaleina
  • 5 dl sokeria
  • 1 rkl sitruunahappoa (löytyy kaupan maustehyllystä)
  • 2 l kiehuvaa vettä
  • lisäksi muutama sitruunamelissan oksa

Ohjeet:
 Huuhtele ja leikkaa raparperit ohuiksi viipaleiksi. Pese sitruuna hyvin kuumalla vedellä ja viipaloi. Pane raparperinpalat, sitruunaviipaleet, sokeri, viinihappo ja sitruunamelissan oksat kattilaan tai teräskulhoon. Kaada päälle kiehuva vesi. Sekoita ja jätä seisomaan kannen alle vuorokaudeksi.
Siivilöi ja pullota mehu. Laimenna juotavaksi vedellä tai kivennäisvedellä. Hyvä laimennussuhde on puolet mehua ja puolet vettä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...