Lähde: ruokala.net
Ainekset:
- 2 l (1 kg) raparperia
- 1 sitruuna viipaleina
- 5 dl sokeria
- 1 rkl sitruunahappoa (löytyy kaupan maustehyllystä)
- 2 l kiehuvaa vettä
- lisäksi muutama sitruunamelissan oksa
Ohjeet:
Huuhtele ja leikkaa raparperit ohuiksi viipaleiksi. Pese sitruuna
hyvin kuumalla vedellä ja viipaloi. Pane raparperinpalat, sitruunaviipaleet,
sokeri, viinihappo ja sitruunamelissan oksat kattilaan tai teräskulhoon. Kaada
päälle kiehuva vesi. Sekoita ja jätä seisomaan kannen alle vuorokaudeksi.Siivilöi ja pullota mehu. Laimenna juotavaksi vedellä tai kivennäisvedellä. Hyvä laimennussuhde on puolet mehua ja puolet vettä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti