perjantai 1. helmikuuta 2013

Pähkinätön Runebergin kakku

Pian on jo Runebergin päivä, joten ajattelimme Sofian kanssa leipoa Runebergin kakun ajoissa, jotta tekin ehditte nauttia siitä!

Kakku onnistui täydellisesti, jollei halkeilevat reunat lasketa.. Mutta sehän ei muuta kakun ihanaa makua lainkaan!

Tämähän kakku sisältäisi oikeasti pähkinää, mutta muokkasimme reseptin pähkinättömäksi, jotta kaikki saavat nauttia kakusta!

Ainekset:
150 g voita tai margariinia
1½ dl sokeria
2 munaa
1½ dl vehnäjauhoja
1 dl piparimuruja
1 dl piparimuruja (/mantelijauhetta)
1½ tl leivinjauhetta
1 tl vaniliinisokeria
3/4 dl maito
(2-3 tippaa karvasmanteliaromia)

VUOKAAN:
voita tai margariinia

PÄÄLLYS:
1½ dl vadelmahilloa
2 dl tomusokeria
2-4 rkl vettä

Ohjeet:
Vaahdota huoneenlämpöinen voi tai margariini ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.
Sekoita jauhot, keksimurut, leivinjauhe ja vanilliinisokeri keskenään. Lisää jauhoseos maidon kanssa taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi.
Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan pohjan ja reunan väliin (halkaisija n.22-24 cm) ja voitele reunat. Levitä taikina vuokaan.
Paista 200 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 25 minuuttia. Irrota kakku vuoasta ja anna jäähtyä ennen koristelua.
Levitä hillo kakun keskelle isoksi ympyräksi.
Sekoita tomusokeri ja vesi paksuksi tahnaksi ja pursota hilloympyrän reunalle.

Psst... Jollet omista aitoa pursotinta, voit luoda sellaisen helposti leikkaamalla tavallisen, läpinäkyvän hedelmäpussin kulman.

Hyvää Runebergin päivää!

JA
 

2 kommenttia:

  1. Hyvä idea leipoa monen pienen tortun sijasta yksi iso kakku! Säilyy mehukkuuskin ihan eri tavalla. Kaunis!

    VastaaPoista
  2. Niin. En itse ole koskaan törmännyt Runebergin kakkuun, mutta nyt sekin tuli koettua.. ;DD

    Sekin voi olla! :)

    Kiitos!

    //Sakke

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...