perjantai 8. helmikuuta 2013
Laskiaispullat
20 - 30 kpl
Ainekset:
1/2 l maitoa
50 g tuoretta hiivaa
1 rkl kardemummaa
1 tl suolaa
(1 muna)
1 tl vaniljasokeria
2 dl talous-, siro- tai voita sulatettuna
n. 1/2 l (15 dl) vehnäjauhoja
200 g margariinia tai voita sulatettuna
PINNALLE:
1 muna
raesokeria
TÄYTE:
n. 200 g boysenmarjahilloa tai muuta kiinteää hilloa tai noin 150 g mantelimassaa
3 dl vispikermaa
2 rkl (halutessasi mansikanmakuista) tomusokeria
1-2 tl vaniljasokeria
Ohjeet:
Aseta uuni 225 asteeseen.
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää kardemumma, suola, (muna) ja sokerit. Alusta joukkoon vehnäjauhot. Vaivaa taikinaan lopuksi sulatettu, jäähtynyt margariini tai voi.
Anna kohota lämpimässä paikassa liinan alla noin puoli tuntia.
Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois ja jaa se muutamaan osaan. Pyöritä tasaisiksi pötköiksi. Leikkaa tasakokoisiksi paloiksi ja pyöritä pyöreiksi pulliksi. Kohota pullat liinan alla.
Voitele munalla ja ripottele pinnalle raesokeria.
Paista 225 asteessa noin 12-15 minuuttia.
Leikkaa jäähtyneistä pullista kannet ja nosta keskelle hilloa tai mantelimassaa.
Vaahdota kerma vaahdoksi, mausta tomusokerilla ja vaniljasokerilla. Pursota kermaa hillon ympäri. Nosta kannet pullien päälle.
Tarjoa esimerkiksi kuuman kaakaon tai kylmän maidon kanssa.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti