torstai 17. tammikuuta 2013

(Gluteenittomat) mokkapalat

Gluteenittomat leivonnaiset ovat toisinaan haasteellisia. Muna-sokerivaahtopohjaiset leivonnaiset onnistuvat kuitenkin loistavasti gluteenittomalla jauhoseoksella. Nämä mokkapalat ovat kuohkeita ja sopivat tarjoiltavaksi myös normaalia ruokavaliota noudattaville. Voit korvata gluteenittoman jauhoseoksen vehnäjauhoilla, jolloin saat perinteiset mokkapalat.

  ~Teksti: Hellapoliisin Herkkuleivonnaiset

Noin 25 palaa

Ainekset:
4 munaa
3 dl sokeria
4 dl gluteenitonta jauhoseosta (Sunnuntai)
2-3 rkl sokeroimatonta kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
100 g sulatettua margariinia tai voita
1½ dl maitoa

PINNALLE:
300 g tomusokeria
4 rkl sokeroimatonta kaakaojauhetta
4 rkl vahvaa kahvijuomaa
n.½ dl sulatettua margariinia tai voita
koristerakeita

Ohjeet:
Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, sekä sulatettu rasva ja maito. Sekoita taikina tasaiseksi.
 Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.
 Sekoita kuorrutteen ainekset keskenään koristerakeita lukuun ottamatta ja levitä ne lämpimän leivoslevyn pinnalle.
 Ripottele pinnalle koristerakeita.
 Anna kuorrutteen jähmettyä ja leikkaa annospaloiksi.


Nyt löytyy kuva sconseista! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...