perjantai 11. tammikuuta 2013

"Tutti Frutti" whoopie piet!




Teimme nämä kaverini kanssa ja niistä tuli tosi hyviä!

25 kpl

Ainekset:
250 g jauhoja
1 tl ruokasoodaa
iso hyppysellinen suolaa
115 g pehmeää voita
150 g hienoa sokeria
1 iso muna vatkattuna
1½ tl vaniljauutetta
1½ dl piimää
4 rkl erivärisiä nonparelleja

Vaahtokaramellitäyte:
225 g (vaaleita) vaahtokarkkeja
4 rkl maitoa
muutama tippa punaista elintarvikeväriä
115 g kookosrasvaa
55 g tomusokeria siivilöitynä

Ohjeet:
Lämmitä uuni 180 asteeseen. Levitä 2-3 uunipellille leivinpaperia. Siivilöi yhteen jauhot, ruokasooda ja suola.
Pane voi ja sokeri isoon kulhoon ja vaahdota sähkövatkaimella vaaleaksi ja kuohkeaksi. Vatkaa joukkoon muna ja vaniljauute ja sen jälkeen puolet jauhoseoksesta ja sitten piimä. Hämmennä joukkoon loput jauhoseoksesta ja sekoita hyvin. Hämmennä mukaan pilkotut kirsikat.
Pursota tai lusikoi 50 pyöreää taikinanokaretta uunipelleille jättäen reilusti kohoamisvaraa. Paista esilämmitetyssä uunissa pellillinen kerrallaan 9-11 minuuttia, kunnes taikinakohoaa ja tuntuu sormella kiinteältä. Anna jäähtyä 5 minuuttia ja siirrä lastalla ritilälle jäähtymään täysin.

Täyte: Pane vaahtokaramellit, maito ja elintarvikeväri lämmönkestävässä kulhossa vesihauteeseen. Sulata vaahtokaramellit välillä hämmentäen. Nosta sivuun ja anna jäähtyä.
Laita kookosrasva ja tomusokeri kulhoon ja vaahdota tasaiseksi ja kuohkeaksi. Lisää seos vaahtokaramellien joukkoon ja vaahdota 1-2 minuuttia.
Levitä täyte 25 pikkuleivän litteälle puolelle. Paina päälle loput pikkuleivät. Levitä nonparellit lautaselle ja kieritä whoopien reunoja siinä, jotta nonparelleja tarttuu niihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...