maanantai 31. joulukuuta 2012

Pienet suklaa kuppikakut /cupcakes

Hyvää uutta vuotta kaikille! Tässä on taas yksi resepti jota päätin kokeilla kun sain joululahjaksi tylliä ja silikonivuoan muffinseille. Kuten aina, unohdin ottaa kuvan ennen kun kuppikakut oli syöty.
Valitettavasti ainesosat ovat mitoiteltu grammoina. Reseptin olen ottanut Kuppikakut-kirjasta.

n. 20 pientä kuppikakkua

Ainekset:
55g pehmeää voita tai margariinia
55g sokeria
1 iso kanamuna kevyesti vatkattuna
55g jauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
1rkl maitoa
20 suklaapäällysteistä kahvipapua koristeluun

Kuorrute:
100g tummaa suklaata palasina
1dl kuohukermaa

Ohjeet:

Kuumenna uuni 190 asteeseen. Aseta muffinipellille 20 paperivuokaa.

Vaahdota voi ja sokeri isossa kulhossa kevyeksi ja kuohkeaksi seokseksi sähkövatkaimella. Vatkaa muna sekaan pienissä erissä. Siivilöi joukkoon jauhot, leivinjauhe ja kaakaojauhe ja kääntele ne varovasti taikinaan isolla metallilusikalla. Sekoita joukkoon maito.

Lusikoi taikina paperivuokiin. Paista kuumassa uunissa 10-15 minuuttia, kunnes kuppikakut ovat kohonneita ja tuntuvat koskettaessa kiinteiltä. Siirrä ritilälle ja anna jäähtyä.

Kuorrute: Pane paloiteltu suklaa kattilaan ja lisää kerma. Pidä kattila miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes suklaa on sulanut. Kaada sitten seos kuumuutta kestävään kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimella 10 minuuttia kunnes seos on täyteläistä, kiiltävää ja viileää.

Lusikoi kuorrute pursotinpussiin, jossa on iso tähtitylla.
Pursota kuppikakkujen päälle kuorrutepyörre ja viimeistele suklaapäällystetyilläkahvipavuilla.
Jäähdytä jääkaapissa tunti ennen tarjoilua.

Mmmm...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...