tiistai 29. tammikuuta 2013

Limetti-valkosuklaakakku

Tämä oli syntymäpäivien toinen kakku.

Kevään raikas juhlapöydän kahvikakku maustetaan limetillä ja valkosuklaalla. Kuorrute on limellä maustettua tomusokeritahnaa, joka antaa loppusilauksen juhlakakulle. 
~ Hellapoliisin Herkkuleivonnaiset



Ainekset:
200 g voita
2 dl taloussokeria
3 munaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
yhden limetin raastettu kuori
100 g valkosuklaarouhetta
voita ja korppujauhoja vuoan voiteluun ja jauhottamiseen

KUORRUTE:
3 dl tomusokeria
limetin mehua sen verran, että saat levittyvän tahnan
halutessasi pieni määrä vihreää elintarvikeväriä
½ tl limetin raastettua kuorta

Ohjeet:
Vaahdota hieman pehmennyt voi ja sokeri. Vatkaa munat yksitellen joukkoon. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, limetin kuoriraaste ja valkosuklaarouhe.
Laita taikina voideltuun ja jauhotettuun kahvikakkuvuokaan, jonka tilavuus on noin yksi litra.
Paista 175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin tunti.
Anna kakun jäähtyä noin kymmenen minuuttia ennen kumoamista. Kumoa kakku ja kuorruta se jäähtyneenä.
Sekoita tomusokerin joukkoon limetin mehua sen verran, että saat paksun, mutta levittyvän tahnan. Raasta halutessasi joukkoon hieman limetin kuorta.
Valuta kuorrute kakun pinnalle ja anna sen valua luonnollisesti kuin kuvassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...