sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Aleksanterin leivokset

Nämä herkulliset ja rapeat leivokset sopivat erityisesti ystävänpäivään, mutta myös muuhun herkutteluun!


NOIN 8 ANNOSTA

Ainekset:

POHJA:
200 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 muna
4½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

TÄYTE:
150-200 g vadelmamarmeladia

PINNALLE:
3 dl tomusokeria
n. 2 rkl vettä (osan voi korvata sitruunan mehulla)
halutessasi 2-3 riviä tummaa suklaata


Vinkki! Voit leikata pohjaosan valmiiksi paloiksi ja täyttää ja kuorruttaa yksitellen. Näin voit käyttää täytteeksi erimakuisia marmeladeja. Itse täytin alla olevat leivokset, joissa on valkoinen kuorrute appelsiinimarmeladilla, mutta vadelman makuiset olivat kuitenkin kaikkien suosikit.

Ohjeet:
Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää muna hyvin vatkaten. Lisää joukkoon kuivat aineet ja sekoita taikina tasaiseksi.
Painele taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille tasaiseksi. (Taikinasta ei tule aivan uunipellin kokoista.)
Paista 175 asteessa noin 15-20 minuuttia, jolloin pinta on vielä vaalea ja hieman pehmeä. Leikkaa taikinalevy kahteen osaan terävällä veitsellä (etteivät kulmat murene) ja tasoita reunat.
Levitä marmeladi yhdelle taikinalevylle ja nosta päälle toinen taikinalevy.
Valmista kuorrute sekoittamalla tomusokerin joukkoon vettä tai sitruunan mehua vähän kerrallaan, kunnes saat notkean, levittyvän tahnan.
Levitä kuorrute päällimmäisen piiraslevyn pintaan ja leikkaa tasakokoisiksi paloiksi.
Mikäli haluat pinnalle suklaisen marmoroinnin, sulata paloiteltu suklaa lautasella. Laita suklaa pieneen pussiin ja leikkaa kulmaan aivan pieni reikä.
Pursota leivospalan poikki kahdesta kolmeen suoraa suklaaraitaa ja vedä veitsellä poikittain raidat, jolloin kuorrutteeseen tulee hauska kuvio. Huomioi, että kuorrute ei saa olla vielä jähmettynyt.
Piiras paranee muutaman päivän jääkaapissa seistyään, joten ei haittaa vaikka valmistat sen jo hyvissä ajoin ennen tarjoiluhetkeä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...