perjantai 22. maaliskuuta 2013

Herkulliset vaniljavaahtokarkkikuppikakut

Todella hyvät vaniljakuppikakut joiden sisällä on vaahtokarkkia ja kuorutteena voikreemi.
Meidän oli tarkoitus tehdä kinuskivoikreemi, mutta unohdettiin kiunuski ja muistettiin se vasta kun voikreemi oli valmis. Mutta hyvää tuli silti!


n. 8-10 kuppikakkua

Ainekset:
115g sokeria
115g pehmeää voita tai margariinia
2 kanamunaa kevyesti vatkattuina
1 tl vaniljauutetta
115g vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 rkl maitoa
5 suurta vaahtokarkkia

KUORRUTE:
110g. pehmeää suolatonta voita
1/2 tl vaniljauutetta
200g tomusokeria
1,5 rkl maitoa

Ohjeet:
Kuumenna uuni 180 asteeseen.
Aseta pellille 10 muffinssivuokaa.
Mittaa sokeri ja voi isoon kulhoon.
Vatkaa seos puulusikalla tai säkövatkaimella vaaleaksi, keveäksi ja kuohkeaksi vaahdoksi.
Vatkaa munat joukkoon pienissä erissä. Lisää suunilleen ruokalusikallinen kerrallaan ja vatkaa huolellisesti jokaisen lisäyksen jälkeen.
Vatka joukkoon vaniljauute. Siivilöi jauhot kulhoon isolla metallisiivilällä.
Kääntele jauhot varovasti seokseen isolla metallilusikalla ja jatka, kunnes ne ovat täysin sekoittuneet.
Lisää maito ja kääntele se varovasti seokseen. Kuppikakkutaikinan tulisi olla koostumukseltaan tasaista ja irrota helposti lusikasta kun kopautat sitä kulhon reunaa vasten.
Halkaise vaahtokarkit kahteen osaan. Lusikoi taikinaa paperivuokiin niin että se peittää pohjan ja paina varovasti vaahtokarkinpalaset paperivuokiin ja lusikoi loput taikinasta päälle.
Paista kuppikakkuja kuumassa uunissa 15-20 minuuttia, kunnes ne ovat kohonneet, kullanruskeat ja tuntuvat koskettaessa kiinteiltä. Jätä kuppikakut pellille n. 10 minuutiksi ja siirrä ne sitten jäähdytysritilälle. Anna jäähtyä täysin.

KUORRUTE:

Mittaa voi ja vaniljauute isoon kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimella hyvin vaaleaksi ja pehmeäksi.
Siivilöi tomusokeri joukoon vähitellen, vatkaa hyvin jokaisen lisäyksen jälkeen. Mitä enemmän vispaat tässä vaiheessa, sitä kevyempää ja kuohkeampaa kuorutteesta tulee. Vatkaa maito sekaan, jotta koostumus pehmenee pursottamista varten.

Jos et käytä kuorrutetta heti, siirrä se pieneen kulhoon ja peitä muovikelmulla. Kuorrute säilyy viileässä 2-3 päivää.

JA
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...