sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

Mämmikakku

Kun huomasin kyseisen reseptin, epäröin hieman, sillä mämmi kakun muodossa oli ihan uutta minulle. Lopputulos oli kuitenkin maukasta ja hieman jopa niiden mieleen, jotka eivät niin pidä mämmistä.

Tämän kakun tekeminen oli melko helppoa ja nopeaa!

 Ainekset:

POHJA:
5-6 savoiardikeksiä / digestivekeksiä
½-1 dl maitoa
1 tl vaniljasokeria

PERUSTÄYTE:
4 liivatelehteä
2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
200 g vaniljarahkaa
1 tl vaniljasokeria
2 rkl vettä

LISÄKSI:
350 g mämmiä
½-1 dl sokeria

KORISTEEKSI:
suklaamunia

Ohjeet:
Leikkaa halkaisijaltaan 18-20 cm irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Murenna keksit vuokaan ja kostuta vaniljasokerilla maustetulla maidolla.
Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen määrään kylmää vettä.
Vaahdota vaniljakastike ja vatkaa joukkoon vaniljarahka, mausta vaniljasokerilla.
Kuumenna vesi kiehuvaksi esimerkiksi mikroaaltouunissa.
Liuota vedestä puristetut liivatelehdet joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
Lisää liivateneste täytteeseen koko ajan sekoittaen.
Jaa seos kahteen osaan. Sekoita toiseen seokseen mämmi ja sokeri, ja sekoita tasaiseksi.

Kaada vuokaan ensin mämmitäyte ja päälle vaalea täyte. Anna hyytyä jääkaapissa mielellään yön yli.
Irroita kakku vuoasta ja siirä tarjoiluvadille. Voi olla, että sinun pitää auttaa veitsellä, ettei kakku halkea, kun se tarttuu irtopohjan reunoihin.
Koristele lopuksi suklaamunilla.

2 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...