torstai 14. maaliskuuta 2013

Lusikkaleivät

Lusikkaleivät kuuluvat monen juhlapöytään. Niiden valmistus ei ole vaikeaa, vaikka onkin hieman aikaa vievää. Parhaiten lusikkaleivät onnistuvat teelusikassa, jonka lusikkapesä on mahdollisimman kupera. Tästä annoksesta tulee noin 80-90 puolikasta eli 40-50 valmista lusikkaleipää. Kierittele valmiit, täytetyt pikkuleivät Siro-erikoishienossa sokerissa, joka on kauniin pienikiteistä sokeria.
~ Hellapoliisin herkkuleivonnaiset
Rumia lusikkaleipiä tuli, mutta ensi kerralla varmaan jo paremman näköisiä..


Ainekset:
200 g voita
1½ dl sokeria
3 tl vaniljasokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa

VÄLIIN:

n. ½ dl vadelmahilloa tai -marmeladia

PINNALLE:

(halutessasi Siro-erikoishienoa) sokeria


Tee näin:
Sulata voi. Lisää joukkoon sokeri, jäähdytä seos.
Lisää voi-sokeriseokseen keskenään sekoitetut kuivat aineet, sekoita tasaiseksi. Nosta astia jääkaappiin noin tunniksi tai kahdeksi.
Painele taikinaa teelusikan lusikkapesään ja irrota pikkuleipä leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Paista 175-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.
Jaa pikkuleivät kahteen osaan ja levitä toiselle puoliskolle vadelmahilloa tai -marmeladia.
Nosta toinen puolikas päälle ja kierittele pikkuleivät sokerissa.

Täyttäviä ja hyviä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...