perjantai 5. heinäkuuta 2013

Appelsiinimuffinssit

Tein nämä muffinssit jo kesäloman alussa, joten en valitettavasti muista, kuinka kauan näiden teko kestää. 



12 kplAinekset:
3 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
1/4 tl leivinsoodaa
1/4 tl suolaa
1 muna
1 keltuainen
2,4 dl sokeria
1,2 dl rypsiöljyä
1 tl vaniljasokeria
1,2 dl Philadelphia-tuorejuustoa (n.3€ / purkki) Pirkkakin käy (maustamaton tuorejuusto)
1 appelsiinin raastettu kuori
1 rkl appelsiinin mehua

Tuorejuustokuorrute:
50 g suolatonta voita huoneenlämpöisenä
2 dl Philadelphia-tuorejuustoa
1 tl vanilja-aromia
5-6 dl tomusokeria
1 rkl appelsiinin mehua

Ohjeet:
Sekoita jauhot, leivinjauhe, leivinsooda ja suola keskenään kulhossa.

Vatkaa isossa kulhossa muna, keltuainen ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi, n. 2 min. Sekoita joukkoon rypsiöljy ja vanilja-aromi varovasti samalla sekoittaen. Lisää tuorejuusto ja sekoita tasaiseksi. Lisää nyt jauhoja pikkuhiljaa käsin sekoittaen ja sekoita tasaiseksi taikinaksi kunnes kaikki jauhot ovat lisätty.

Pese hyvin appelsiini ja raasta sen kuori taikinan joukkoon ja lisää myös 1 rkl appelsiinin mehua.

Vuoraa muffinipellin kolot paperisilla muffinivuoilla. Täytä vuoka noin puoleen väliin taikinalla.

Paista 180 asteessa n. 20 min. Anna jäähtyä.

Sekoita isossa kulhossa sähkövatkainta apuna käyttäen voi, tuorejuusto ja vanilja-aromi pehmeäksi ja tasaiseksi n. 1 min. Lisää tomusokeri siivilän läpi pikkuhiljaa ja samalla hitaasti sekoittaen. Sekoita kuohkeaksi 1-2 min. Sekoita appelsiinin mehu joukkoon.

Kuorruta kuppikakut kuorrutteella ja koristele haluamallasi tavalla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...