tiistai 26. maaliskuuta 2013

(Jouluiset) Kauralastut suklaalla

Jouluiset kauralastut saat lisäämällä piparkakkumaustetta tavallisiin kauralastuihin ja kastamalla lastut suklaaseen.
Itse tein tavallisia kauralastuja jotka kastoin maito- ja valkosuklaaseen puoliksi.

Ainekset:
150 g voita tai margariinia
4 dl kaurahiutaleita
1 dl sokeria
1 muna
½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ tl vaniljasokeria
(1-1½ tl piparkakkumaustetta)
200-300 g maito- ja / tai valkosuklaata

Ohjeet:
Sulata rasva mikrossa ja kaada se kulhoon yhdessä kaurahiutaleiden kanssa. Anna turvota hetki.
Lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi.
Nosta nokareita leivinpaperilla vuoratulle uunipellille, mutta jätä leviämisvaraa.
Paista 170 asteessa uunissa 6-8 minuuttia.

Sulata paloiteltu suklaa lautasella mikrossa. Dippaa puolet kauralastusta suklaaseen ja nosta lautaselle tai tarjottimelle vieretysten.
Laita hetkeksi kylmään, jotta suklaa jähmettyy.

(Tarjoa kuuman glögin seurana).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...