Lusikkaleivät kuuluvat monen juhlapöytään. Niiden valmistus ei ole vaikeaa, vaikka onkin hieman aikaa vievää. Parhaiten lusikkaleivät onnistuvat teelusikassa, jonka lusikkapesä on mahdollisimman kupera. Tästä annoksesta tulee noin 80-90 puolikasta eli 40-50 valmista lusikkaleipää. Kierittele valmiit, täytetyt pikkuleivät Siro-erikoishienossa sokerissa, joka on kauniin pienikiteistä sokeria.
~ Hellapoliisin herkkuleivonnaiset
Rumia lusikkaleipiä tuli, mutta ensi kerralla varmaan jo paremman näköisiä.. |
Ainekset:
200 g voita
1½ dl sokeria
3 tl vaniljasokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
VÄLIIN:
n. ½ dl vadelmahilloa tai -marmeladiaPINNALLE:
(halutessasi Siro-erikoishienoa) sokeriaTee näin:
Sulata voi. Lisää joukkoon sokeri, jäähdytä seos.
Lisää voi-sokeriseokseen keskenään sekoitetut kuivat aineet, sekoita tasaiseksi. Nosta astia jääkaappiin noin tunniksi tai kahdeksi.
Painele taikinaa teelusikan lusikkapesään ja irrota pikkuleipä leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Paista 175-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.
Jaa pikkuleivät kahteen osaan ja levitä toiselle puoliskolle vadelmahilloa tai -marmeladia.
Nosta toinen puolikas päälle ja kierittele pikkuleivät sokerissa.
Täyttäviä ja hyviä!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti