perjantai 31. toukokuuta 2013

Ellen Svinhufvudin kakku

Tein äidilleni kaverin kanssa syntymäpäiväkakuksi Ellen Svinhufvudin kakun ja siitä tuli aika onnistunut. Täytettä tuli vähän liikaa mutta ei se haitannut paljoa. Tein kakun pyöreään muottiin vaikka se kai tavallisesti tehdään neliskulmaiseksi. Tein kakun ainoastaan kahteen kerrokseen.

 
Monet kysyivät "Onko kakku vaikea tehdä?" ja tässä vastaus: Se vie aika paljon aikaa mutta ei se ole niin vaikea. Ehkei se ihan sovellu heille, jotka leipovat kakkua ekaa kertaa mutta se heiman riippuu.

Ainekset:
150 g jauhettua, kuorittua mantelia
200 g tomusokeria
5 munanvalkuaista

TÄYTE:
300 g voita
4 rkl sokeria
1 1/2 dl kahvia
1 1/2 dl  kermaa
100 g hienoksi hakattua, kuorittua mantelia

KORISTEEKSI:
n. 200 g marssipania
tomusokeria
pannussa paahdettuja mantelilastuja

Ohjeet:
Tomusokeri ja munanvalkuaiset vatkataan kovaksi vaahdoksi ja vatkaamista jatketaan vielä sen jälkeen noin 20 minuuttia.
Vaahtoon lisätään kuoritut, kuivatut ja hienoksi jauhetut mantelit.
Seos levitetään neljäksi neliönmuotoiseksi kakkupohjaksi voidellulle ja ja perunajauhotetulle pellille tai pyöreään kakkuvuokaan. Neliöt kuivataan miedossa uuninlämmössä vaaleanruskeiksi. Ne irrotetaan varovasti ja ladotaan kerroksiksi joiden väliin ja päälle sivellään ohuet kerrokset täytettä. Täytteen kerma ja sokeri kiehautetaan ja sekoitetaanvahvaksi keitettyyn kahviin. Voi sekoitetaan kuohkeaksi ja kahviseosta lisätään siihen vähitellen koko ajan samaan suuntaan sekoittaen. Lopuksi lisätään mantelit.
Näistä vihoista sain ohjeita miten muotoillaan marsipaaniaKakun pintaa koristellaan tomusokerilla ja reunoille painellaan paahdettuja manteleita.

 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...