lauantai 25. toukokuuta 2013

Raparperiletut

Nyt raparpereita on jo paljon suuriakin ja on aika käyttää niitä. Blogiimme ilmestyy varmaan lähiaikoina lisää reseptejä mitä voi tehdä raparperilla. ;) Haluaisin m.m. kokeilla miltä raparperimuffinit maistuu joten leivon niitä varmaan kesällä. Tämä resepti kestää noin 50min. turvonta-ajan kanssa.
Tälläkertaa en ottanut kuvaa,ne näyttivät ihan tavallisilta letuilta ja lettukasa ei näyttänyt niin ihailevalta että olisin ottanut kuvan siitä...


Ainekset:
2 munaa
5dl maitoa
3dl vehnäjauhoja
1rkl sokeria
1/2tl suolaa
2-3rkl sulatettua voita
3 kuorittua, pilkottua ja pehmeäksi keitettyä raparperin vartta
(sokeria)
paistamiseen voita tai margariinia

Ohjeet:
Riko muna kulhoon ja vatkaa kevyesti. Sekoita joukkoon maito ja lisää jauhot vähitellen koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi mausteet ja öljy. Anna taikina turvota noin puoli tuntia.
Lisää sitten sekaan raparperisose. Lisää tarvitaessa sokeria. Ruskista rasvaa pannulla kevyesti ja kaada pannuun ohut kerros taikinaa. Paista, kunnes taikina alkaa hyytyä, käännä lettu ja paista vielä hetken.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...